Novi projekti u oblasti zdravstva uz podršku Svetske banke

Bez autora
Jul 31 2012

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanović i delegacija Svetske banke najavili su na današnjem sastanku da će u narednom periodu biti nastavljeni investicioni programi za poboljšanje uslova rada u zdravstvenim ustanovama u cilju unapređenja kvaliteta zdravstvenih usluga i zdravstvene zaštite u celini. Delegaciju Svetske banke predvodili su regionalni direktor i koordinator ove finansijske institucije za jugoistočnu Evropu Džejn Armitidž i šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Lu Brefor. Oni su tom prilikom iskazali spremnost Svetske banke za nastavak saradnje na novim projektima u domenu zdravstva. U vezi sa implementacijom kapitacione formule nagrađivanja zdravstvenih radnika prema rezultatima rada naglašeno je da sistem nagrađivanja treba da bude suštinski, a ne administrativni.

Novi projekti u oblasti zdravstva uz podršku Svetske bankeMinistar zdravlja u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanović i delegacija Svetske banke najavili su na današnjem sastanku da će u narednom periodu biti nastavljeni investicioni programi za poboljšanje uslova rada u zdravstvenim ustanovama u cilju unapređenja kvaliteta zdravstvenih usluga i zdravstvene zaštite u celini.

Delegaciju Svetske banke predvodili su regionalni direktor i koordinator ove finansijske institucije za jugoistočnu Evropu Džejn Armitidž i šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Lu Brefor.

Oni su tom prilikom iskazali spremnost Svetske banke za nastavak saradnje na novim projektima u domenu zdravstva.

U vezi sa implementacijom kapitacione formule nagrađivanja zdravstvenih radnika prema rezultatima rada naglašeno je da sistem nagrađivanja treba da bude suštinski, a ne administrativni, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik